Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2017-09-13

Wie ben jij als niemand kijkt

Home > Blog vlog > Wie ben jij als niemand kijktWie ben jij als niemand kijkt? 

Soms heb je dat wel eens dat je een liedje hoort dat binnen komt en je aan het denken zet. Dat heb ik met het volgende liedje : ‘Voor wie niet kan dansen’  van Iris Penning ( klik hier voor het liedje
Vooral de zin: ‘wie ben jij als niemand kijkt’  zette me aan het denken.
Want zet ik een masker op als er mensen kijken of ben ik precies dezelfde persoon?

 

wie ben jij als niemand kijkt

Iemand anders

Ik ben dus regelmatig iemand anders. Of in ieder geval speel ik regelmatig een rol ( met natuurlijk mijn eigen Denise-sausje, want ik blijf wel Denise). Bijvoorbeeld de rol van moeder, waarbij ik het goede voorbeeld wil geven. Dus als ik dan verschrikkelijk veel zin heb om een pak koekjes te verorberen, dan doe ik dat niet, want dan geef ik het verkeerde voorbeeld. Ik heb ook een automatisch vloekwoordfilter als de kinderen in de buurt zijn. En wat is het soms een bevrijding als het filter mag worden losgelaten.

Als niemand kijkt

Maar ook als ik een keer minder lekker in mijn vel zit en eigenlijk gewoon een lekker potje zou willen janken. Als iemand dan aan me vraagt op het schoolplein: ‘hoe gaat het?’ zal ik niet antwoorden: ‘Ik heb toch zo’n enorme zin om een flink potje te janken!’  Ik speel dan mooi weer als er andere mensen bij zijn. En als ik dan alleen ben, als niemand kijkt, dan laat ik mijn tranen de vrije loop. Maar alleen als er niemand kijkt. En als ik daarna weer ergens anders naartoe ga, dan hoop ik vooral dat niemand het ziet.


Mensen kijken wel

Maar heel vaak kijken er wel mensen. Ik merk dat ik soms word tegen gehouden in wat ik doe of zeg. Nu wel veel minder dan voorheen, maar het zit er nog steeds.  Want wat zullen ze wel niet van je denken als je dat doet… dat vinden ze vast raar, straks vinden ze me stom… . En wat gebeurd er dan met jou? Wordt jij dan, net als ik, tegen gehouden om bepaalde dingen te doen of te laten zien?


Voldoen aan verwachtingen

Netjes voldoen aan de verwachtingen of aan ons eigen beeld wat we van onszelf hebben. Waarvan we vinden dat we er aan ’moeten’ voldoen. En als je dan alleen bent, hoef je even nergens aan te voldoen. Mag je in je joggingbroek, zonder make-up op de bank een truttenfilm kijken met een reep chocola en een doos tissues binnen handbereik.  Gewoon, omdat je je dan lekker voelt.


Alsof er niemand kijkt

Ik ben laatst naar het strand geweest. En heb er even helemaal ‘schijt’ aan gehad wat een ander van me zou denken. Ik had heerlijke muziek opstaan en ben daar uitbundig op gaan dansen. Gewoon, op het strand, terwijl er mensen langs liepen. Daarna heb ik even heel hard gegild, gewoon, omdat ik daar zin in had! En dat was zo verschrikkelijk bevrijdend. Ik deed wat er op dat moment in me op kwam, zonder me zorgen te maken over wat een ander van me dacht. Wanneer doe je dat nu echt? En het was HEERLIJK!!! En dat hoeft echt niet pas op het strand. Dat kan ook gewoon nu…

En even voor de proef op de som. Stel je had mij gezien op het strand, denk je dan: ‘die is echt knettergek of denk je stiekem, dat wil ik ook ;)’

 

Wil jij ook minder last hebben van de verwachtingen van anderen en je eigen opgelegde verwachtingen?

Laat mij je helpen. Je bent altijd welkom om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik kijk uit naar jouw mail


Hartelijke  groet,

Denise

  

PS Heb je iets gehad aan dit artikel of wil je reageren? 

Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier. 

 

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter